ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Αν νιώθεις την ανάγκη να λύσεις κάποιο θέμα που σε απασχολεί και που αφορά την ψυχολογία, μην διστάζεις. Δοκίμασε τουλάχιστον μια πρώτη συνεδρία, όπου πολλά ερωτήματά σου θα απαντηθούν και θα μπορέσεις να κρίνεις μόνη ή μόνος σου αν μπορείς όντως να βοηθηθείς, λαμβάνοντας μια πρώτη καθοδήγηση χωρίς καμία υποχρέωση. Θα είναι σίγουρα μια αρχή.., και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

ΒΙΒΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΤΑΙΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για την ψυχαγωγική άλλα και για την θεραπευτική επίδραση, που μπορεί να έχει στη ζωή μας το διάβασμα ενός βιβλίου ή η παρακολούθηση μιας εποικοδομητικής ταινίας. Κάθε φορά, καταλαμβάνουμε τον εαυτό μας να «ζει» μέσα στον κόσμο του βιβλίου ή της ταινίας, ταυτιζόμενοι με κάποιον από τους χαρακτήρες που σκιαγραφούνται σε αυτά. Ενώ τις περισσότερες φορές, με κάθε τέλος μιας ιστορίας έχουμε αποκτήσει περισσότερη διορατικότητα, καινούριες ιδέες, καθώς αισθήματα διαπερνούν την κάθε μας σκέψη. Αυτός είναι  και ο σκοπός της ανάγνωσης ενός βιβλίου ή της παρακολούθησης μιας ταινίας, η συνδρομή στο κάθε άτομο ώστε να ξεπεράσει τα συναισθηματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή.

Μέσα από μια ιστορία συνήθως αναφύονται θέματα για συζήτηση, αλλά και πιθανές λύσεις σε διάφορα διλλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ο ψυχολόγος, κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, προσφέρει καθοδήγηση προς την κατεύθυνση επίλυσης της κατάστασης ή του προβλήματος του ατόμου, μέσα από την κατευθυνόμενη ανάγνωση επιλεγμένων βιβλίων ή παρακολούθηση επίσης επιλεγμένων ταινιών τις οποίες ακολουθούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, με σκοπό την ολοκλήρωση της θεραπείας. Έτσι η αποτελεσματικότητα ενός βιβλίου ή ταινίας μεγιστοποιείται, ενώ ακόμη και το μεγαλύτερο θέμα που προβληματίζει το άτομο, καταπολεμάται αμεσότερα, με αυτό το είδος εντατικής θεραπευτικής παρέμβασης.