ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΟΥΣ – ΓΑΜΟΥ

Η Συμβουλευτική Ζεύγους εστιάζει σε προβλήματα εντός της σχέσης δυο ατόμων. Συνήθως τα προβλήματα αυτά δημιουργούν μια σειρά από ατομικά συμπτώματα και προβλήματα, πέρα από τις διαμάχες που επικρατούν.

Οι συνεχής καβγάδες, για παράδειγμα εγείρουν το άγχος, το θυμό ή τη θλίψη σε κάθε μέλος της σχέσης. Αλλά και το αντίθετο, αφού τα ατομικά προβλήματα συνήθως προκαλούν μια τεταμένη ατμόσφαιρα στη σχέση.

Πολλά άλλα προβλήματα  παρεισφρέουν στις σχέσεις, κατά τη μετάβαση τους από διάφορα εξελικτικά στάδια – σταθμούς, όπως η συγκατοίκηση, ο γάμος, ο ερχομός του πρώτου παιδιού κ.α.  με αποτέλεσμα η μετάβαση του ζεύγους άλλοτε συμβαίνει ομαλά και άλλοτε όχι.

Επίσης διάφορα κοινά θέματα απασχολούν την Συμβουλευτική Ζεύγους, όπως τα προβλήματα επικοινωνίας, διάφορα σεξουαλικά ζητήματα, η απιστία, ευρύτερα οικογενειακά θέματα και γενικότερα θέματα που αποδομούν τις σχέσεις.

Μέσω της συμβουλευτικής, το ζεύγος αναγνωρίζει και εστιάζει στα θέματα που προκαλούν τις διαμάχες, στην συμπεριφορά κάθε μέλους, αποφασίζει και εγκαθιδρύει,  από κοινού, τις αλλαγές που είναι επιβεβλημένες και μέσα από έναν ειλικρινή και υγιή διάλογο, παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της σχέσης, χωρίς τα εμπόδια που διέκοπταν την εξέλιξή της, έτσι ώστε κάθε ένας να νιώθει ικανοποιημένος ξανά από αυτή.